logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh

Mobile Marketing

Pay Per Click (PPC) Management

Conversion Rate Optimization

Email Marketing

Online Presence Analysis

Fell Free To contact Us
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus

1-677-124-44227

info@your business.com

184 Main Collins Street West Victoria 8007

Top

Hvordan tjene penger på nett? Komplett guide 2019

Person som tjener penger på blogg

Hvordan tjene penger på nett? Komplett guide 2019

Ja, det er mulig å tjene penger på nett. Internett er perfekt måte for å skaffe seg en ekstra inntekt,  enten det er ved siden av jobb og studier eller om du vil  skape din egen arbeidsplass hjemmefra.

 

Flere av metodene i denne oversikten vil kunne gi deg en god, passiv inntekt i lang tid fremover dersom du legger inn arbeidet som kreves for å lykkes.

 

Vi har alle tenkt at “det MÅ være en bra måte å tjene penger på nett”. Heldigvis finnes det mange måter å tjene penger på nett hjemmefra. Selvfølgelig gjør det det! Problemet er bare at de fleste artikler om emnet sender deg i helt feil retning.

 

Derfor har jeg laget denne listen med metoder for å tjene penger på nett som faktisk fungerer. Ingenting kommer gratis her i livet, men er du klar for å legge inn litt innsats er det mange gode muligheter til å tjene mye penger på nett!

 

Denne artikkelen gir deg 14 måter du kan tjene penger på nett – som faktisk fungerer:

 

1 Start din egen nettbutikk

 

skjermbilde av shopify nettbutikk klær

 

Å starte en nettbutikk er en av de mest populære måtene å tjene penger på nett i dag. Netthandelen både i Norge og resten av verden er i sterk vekst, og veksten er forventet å øke enormt i årene fremover. Dette byr på gode muligheter for deg som ønsker å tjene penger på nett.

Det er mange måter man kan lage en nettbutikk på.

Den enkleste måten for å komme i gang med din egen nettbutikk er ved å bruke Shopify. Shopify er verdens mest populære nettbutikk-tjeneste, og ikke uten grunn. Å sette opp en nettbutikk med Shopify er både raskt, enkelt og billig. Alt du trenger for å komme i gang er et abonnement som koster ca 200 kr i måneden og et domenenavn, så er du i gang!

Enklere blir det ikke.

Nettbutikker som Kylie Jenners KylieCosmetics.com, MVMT Watches og Kanye West sin klesbutikk alle er Shopify nettbutikker som tjener sinnsyke mengder penger.

Her er det med andre ord mulig å lage en god nettbutikk som virkelig tjener penger.

 

Nettbutikk laget med shopify

 

Er du litt teknisk anlagt kan du lage en fin nettbutikk på bare et par timer med Shopify. Du kan enten selge dine egne produkter og ha varelager, eller du kan “dropshippe” produkter fra for eksempel kina (via Aliexpress) og selge de i andre markeder for en høyere pris. Da slipper du alt arbeidet med å ha ditt eget varelager.

Men husk dette: for å lykkes med en nettbutikk er det nødvendig å lære seg markedsføring. Vær forberedt på å måtte lære deg hvordan du kjører annonsekampanjer i sosiale medier som Facebook og Instagram. Helst også Google annonsering og e-post markedsføring i tillegg.

Heldigvis finnes det mange kurs på nettet som lærer deg akkurat dette. For eksempel her på Udemy.

 

2 Tjene penger på YouTube

Youtube - bilde av skjerm med youtube

 

Liker du å lage eller redigere videoer? Da er å starte en YouTube-kanal en morsom måte for å skaffe deg en passiv inntekt.

Youtube er nå Norges største TV-kanal målt i antall seere. Hvis du er komfortabel med engelsk er selvfølgelig markedet helt enormt. På Youtube kan du tjene penger på annonsene som blir sett på kanalen din, og du kan i tillegg tjene penger på å ha produktplassering fra merkevarer i videoene dine.

Gaming-kanalen Red Arcade, startet av en Norsk 19 åring tjente i 2017 1,7 millioner kroner.

Det kanalen gjør er å klippe sammen andre sine morsomme gaming-videoer og publisere dem. That’s it.. På Youtube gjelder det å finne en nisje du virkelig kan spesialisere deg på. Det kan være alt fra gaming til mote, sminke, fail-videoer, test av ulike produkter eller andre ting du har interesse for.

Hvor mye penger kan du tjene på Youtube?

I snitt kan du regne med å tjene 17 kr (2 dollar) pr. 1000 visninger fra annonser. I tillegg kommer eventuelle merke-samarbeid du også kan tjene mye penger på.

3 Lag et nettbasert kurs med Udemy eller Teachable

Lag online kurs med Teachable eller Udemy

 

Hvis du har noen ferdigheter du kan lære andre, kan du tjene penger på å selge kurs på nettet.

Er du god til å lage mat? Spille et instrument? Trening eller kosthold? Redigere bilder eller video? Danse? Tegne? Male? Skrive? Lage hjemmesider?

Hva enn ferdigheten din er, kan du lage et kurs ut av det og få betalt når folk kjøper det.

Et lite eksempel:

På Udemy fant jeg en nordmann som har laget et enkelt Norsk-kurs for utenlandske som varer 1 time. Han har solgt online kurset til 320 personer. Med en pris på 370 kr pr deltaker blir det 118 400 kr i salg. For et kurs han har brukt kanskje noen dager på å planlegge og filme! Det er en god investering av tid.

Som du skjønner er det gode muligheter til å tjene penger på kurs, og mange har tjent svært store summer på dette.

De to største plattformene for å lage og selge nettkurs er Udemy og Teachable. Disse to har en del ulikheter som kan være fint å være klar over før du setter i gang.

Udemy har sin helt egen markedsplass der du kan tilby kursene dine. Det vil si at kursene dine kan bli funnet av alle som søker på det de ønsker å lære inne på markedsplassen. Udemy er på mange måter som netflix for kurs.

Teachable krever i større grad at du markedsfører kurset ditt på egenhånd, med for eksempel annonsering i sosiale medier, gjennom nettsiden din, en epost-liste eller lignende. Men samtidig gjør Teachable det enklere for deg å tilpasse utseendet på siden til nettkurset bedre dersom du ønsker å knytte det til merkevaren din.

Både Udemy og Teachable gjør det enkelt å laste opp kursmateriell, administrere kunder og betalinger.

4. Selg designet ditt, malerier og tegninger på nett

Selg design og tegninger på nett med

 

Er du en kreativ sjel som liker å tegne, male eller generelt designe ting?

Hvis du er god på design kan du tjene penger på designene dine på nett. Du kan for eksempel laste opp designene dine til sider som Society6 og selge dem på alt fra prints til telefondeksler og t-skjorter.

Ganske gøy!

Her har du mulighet til å komme i gang med å tjene penger på arbeidet ditt helt uten oppstarts-penger!

Du kan lage din egen “butikk” inne på siden og velge hvilke design du vil vise frem. Og hvis noen bestiller, blir det sendt rett til kunden. Så du slipper å tenke på varelager og sånne ting.

Hvis du har noen gode design kan du fort bygge deg opp en fin passiv inntekt ved å selge designene dine på denne måten!

5. Gi ut din egen bok på nett

Amazon kindle direct publishing illustrasjon

 

Går du rundt med en drøm om å bli en bestselgende forfatter?

Med Amazons Kindle Direct Publish kan du publisere dine helt egne bøker for et enormt publikum. Du bestemmer selv prisen du vil selge boken din for, og du beholder 70% av inntektene selv. Amazon Kindle er verdens største markedsplass for digitale bøker, og det er mange som har tjent seg søkkrike på boksalg gjennom markedsplassen deres.

Amazon lar deg også publisere “vanlige” bøker og lydbøker. Her er det mange muligheter for deg som elsker å skrive, enten det er en roman, biografi eller fagrelaterte bøker.

At det er enklere enn noen sinne å gi ut en bok, betyr også mer konkurranse. Men om du virkelig er god og klarer å skrive en bra bok, vil du fortsatt ha god sannsynlighet for å lykkes.

Her er 3 tips for å øke sannsynligheten for å lykkes med din egen bok:

1. Sørg for at boken er innenfor en nisje/et marked uten FOR mye konkurranse, men fortsatt et godt grunnlag med lesere

2. Legg god innsats i å lage et tiltalende bok-cover design og en god beskrivelse av boken. Dette er kanskje de to viktigste punktene for å få solgt boken din

3. Forsøk å lage en komplett bok-serie slik at du kan dominere hele markedet du ønsker å selge bøker i .

 

5 Tjen penger på podcast

Podcast har eksplodert i popularitet de siste årene, og mange tjener mye penger på podcastene sine. Med podcast kan du tilby bedrifter å annonsere i løpet av sendingen. For eksempel i begynnelsen, midten og avslutningsvis. I tillegg kan du selge dine egne produkter/tjenester.

Nøkkelen til å lykkes med podcast er det samme som de fleste andre punktene på denne listen: Finn en nisje du kan tjene penger på, og lag “evig grønt” innhold. Det vil si innhold som er aktuelt i dag, men også i morgen, neste år og om fem år.

Podcast er ikke den enkleste måten å tjene penger på nettet siden det er mye tid og planlegging som går inn i skriving, innspilling og redigering av en podcast, men det er fortsatt verdt å vurdere!

 

6. Selg som en affiliate.

Det er mange måter du kan tjene penger på nettet som en affiliate. Å være en affiliate betyr at du sender trafikk til andre selskaper på nettet. Hvis en person klikker på linken fra ditt nettsted og kjøper noe på det andre nettstedet, får du en liten del av summen de tjener dersom det blir til en kunde. Du kan markedsføre produkter og tjenester fra for eksempel ClickBank, Commission Junction, Rakuten Marketing eller Share-a-Sale.

I tillegg har mange av de ordentlig store selskapene sine egne affiliate programmer. Gjør en grundig innsats og finn det rette selskapet med et relevant produkt eller tjeneste for ditt publikum.

Å selge som en affiliate er ikke lett på noen måte, og du trenger å bygge opp et betydelig publikum for at det skal bli noe penger ut av det. Dette kan du oppnå ved for eksempel blogging om et bestemt tema eller ved å starte en Youtube kanal, instagram profil eller bygge opp en e-post liste innen en nisje med produkter du kan spesialisere deg i. Får du til det, kan det absolutt utgjøre en fin, passiv side-inntekt.

PS: I en del tilfeller trenger du et aktivt nettsted som allerede har betydelig med trafikk for å bli godkjent som affiliate.

7. Tjen penger på blogg

Person som tjener penger på blogg

 

Hvis du er seriøs med å tjene penger på nett bør du vurdere å starte en blogg.

Blogging er en av de enkleste og mest bærekraftige inntektskildene på nett. Så lenge bloggen er satt opp på riktig måte, i riktig nisje, med riktig innhold rettet mot rett publikum og tilbudene passer godt til innholdet, kan du skaffe deg en god passiv inntekt fra blogg.

Når jeg nå snakker om blogg er det ikke dette typisk rosablogging. (Men om du ønsker å bli kjendis kan du selvfølgelig tjene penger på det også!)

De fleste som tjener bra penger på blogg skriver om temaer innenfor spesifikke nisjer. For eksempel om helse, kosthold og trening, idrett, forbrukerelektronikk, økonomi, mat og matlaging, gaming, interiør, mote eller lignende. De lager innhold som er like aktuelt i dag som i morgen, neste år og om 5 år.

Det viktigste er å finne et tema du har interesse og kunnskap om, som du også kan finne en måte å tjene penger på.

Selvfølgelig hjelper det mye om du liker å skrive fra før av!

Du tror kanskje at å starte en blogg er en hard innsats, men det blir langt enklere når du forstår de presise trinnene du må ta. Alt starter i beslutningen om å velge en lønnsom nisje, plukke riktig domenenavn og skrive om riktige temaer.

Derfra må du skrive gode artikler folk faktisk ønsker å lese og bygge opp tilbudene dine på bloggen. Du kan da selge ting som email kurs, e-bøker og lignende. I tillegg kan du selge produkter som afilliate eller via sponsede innlegg.

Hvordan oppretter du en blogg?

Hvis du vil lage en ordentlig blogg er den beste måten å bruke WordPress. WordPress er en standard som blir brukt av de fleste nettsider i dag. Grunnen er at det er lett å bruke og du har gode muligheter til å optimere det som kalles SEO (taktikker for å rangere høyt på søkemotorer som Google).

For å komme i gang med din egen WordPress-blogg eller nettside anbefaler jeg å bruke BlueHost. Å sette opp WordPress på egenhånd fra bunn av er vanskelig, og BlueHost lar deg kjøpe webhotell med ferdig installert WordPress. Det gjør livet ditt enklere. Trust me! Det er STRESS å sette opp WordPress manuelt dersom du ikke har gjort det før.

Bluehost sparer deg for mye verdifull tid.

Jeg anbefaler på det sterkeste å velge WordPress (siden du leser på nå er for eksempel WordPress), men det finnes også enklere måter å lage nettsider på. Det kan du gjøre med for eksempel Webnode eller WIX.

 

8. Tjen penger med Google AdSense ann0nser

Google Adsense illustrasjon av annonser på nettside

 

Hvis du har besøkt noen nettsider i løpet av livet, har du sett Google-annonser. Disse annonsene er overalt, også på kjente norske nettaviser. Med god grunn. Ikke bare er de enkle å sette opp på noen grunnleggende nettsider, men de kan være lukrative når nettstedet ditt begynner å bringe inn en jevn mengde trafikk.

En av de kule tingene med Google AdSense er at det er så enkelt å sette opp. Hvis du har en blogg eller et nettside med jevn trafikk, kan du registrere deg for en gratis Google AdSense-konto. Derfra vil Google gi deg en unik kode som du limer inn på nettsiden din.

Google tar det derfra, sporer sidevisninger, trafikk og inntekt på dine vegne. Det krever lite jobb og vedlikehold for å få det til å gå, noe som gjør det til en no-brainer hvis du allerede har en nettside med trafikk.

AdSense krever selvfølgelig at du allerede har et nettsted med en god del trafikk for at det skal gi bra med inntekt, men mulighetene for å tjene penger er store.

Den beste måten å sette opp en nettside er som sagt med ferdig installert WordPress fra Bluehost. Eventuelt kan du benytte Wix eller Webnode.

 

9. Kjøp og selg domenenavn

Dagens næringsliv artikkel om domenenavn solgt for 1 million

 

Det er mange eksempler på folk som har tjent seg rike på å kjøpe og selge domenenavn.

Selv om det var enklere å tjene mye penger på domener på tidlig 2000-tallet finnes det fortsatt gode muligheter for å tjene ekstra penger.

På både GoDaddy (og Namecheap) kan du både kjøpe og selge domenenavn. Du kan altså kjøpe domenenavn for 7 kr og så legge det ut til salgs igjen for en fast pris eller selge det på auksjon.

 

10. Tjen penger på sosiale medier for bedrifter

Iphone med Instagram logo og sosiale medier

 

Visste du at du kan tjene penger på å styre sosiale medier for bedrifter?

Du bruker sikkert allerede de fleste sosiale medier selv, men veldig mange bedrifter sliter med å lykkes på sosiale medier. Det kan du hjelpe dem med!

Hvis du har lite erfaring kan du for eksempel tilby dem tjenestene dine gratis den første måneden, slik at de ser at du kan levere resultater for dem. PS: Hvis du allerede har mange følgere selv kan det være enklere å overbevise en bedrift om å la deg styre kontoene dems!

Mest sannsynlig må du lære deg annonse-platformene til Facebook og Instagram, og det hjelper om du har kunnskap om markedsføring fra tidligere. Men det kan du alltids ta et kurs for å lære deg.

En av de BESTE måtene for å tjene penger på nett er å ta et kurs som LÆRER deg noe du kan ta GODT BETALT for!

Tai Lopez har for eksempel et svært godt kurs (oppdatert for 2019), eller du kan også ta mindre kurs på nettsider som Udemy og Teachable.

11. Investere i eller trade aksjer

Investere i Aksjer

Å Investere i aksjer kan være en meget lønnsomt, lærerik og morsom måte å tjene penger på. Og kjipt selvfølgelig, om du taper pengene dine. Med aksjer gjelder det å virkelig sette seg inn i markedet og ulike selskaper du vurderer å investere pengene dine i. Hovedsakelig er det to måter du kan tjene penger med aksjer på:

Den ene er å aktivt drive med “trading” eller “daytrading”- Det vil si at du kjøper deg inn og ut av aksjer innen samme dag eller en annen kort tidshorisont. Kjøpe på dupper og selge på topper. Å drive aktivt med trading er ingen enkel sak, og det krever mye av tiden din, for her er det mangee faktorer som spiller inn.

Det andre alternativet er å investere for en lengre tidshorisont. Dette er en enklere og tryggere måte å gå frem på om du er ny med aksjer.

Plukke ut 3-4 børsnoterte selskap innen en sektor du har troen på. Les deg nøye opp på dem; les selskapsinformasjon, pressemeldinger, diskusjoner på ulike forum (feks hegnar forum) og lignende.

 

12. Tjene penger på kryptovaluta

Investere i bitcoin og kryptovaluta

 

For deg som er ute etter mer spenning og potensielt større oppside enn det er mulig å hente i aksjemarkedet, kan kryptovaluta være en måte å tjene penger på.

Alle kryptovalutaer kan handles/trades døgnet rundt på plattformer som Binance.

For å komme i gang med å trade eller investere i kryptovaluta må du først veksle vanlige penger (FIAT) til kryptovaluta hos en veksler som Coinbase. Ønsker du å investere i flere kryptovalutaer enn de som finnes på Coinbase, oppretter du en konto på Binance og overfører kryptovalutaen din dit.

Binance får du tilgang til flere hundre kryptovalutaer, og du kan trade eller investere døgnet rundt, i motsetning til i aksjemarkedet der du kun kan handle på dagtid.

Kryptovaluta er selvfølgelig høy-risiko sport. Men historisk har markedet gitt en svært god avkastning.

 

13. Selg kunder og leads til bedrifter

En annen måte å tjene penger på nettet er ved å samle inn “leads” og selge dem videre til bedrifter som vil betale for dem. Leads er potensielle kunder som har vist interesse for tjenester spesifikke bedrifter tilbyr.

Se for deg at du lager en nettside for Advokat-bedrifter og får den høyt opp på Google. Du gjør en god jobb med å få den høyt på søk når man for eksempel googler “Advokat i bergen”, “Skillsmisse advokat Oslo” osv.

Hvis du har mye trafikk til denne siden kan du selge de potensielle kundene videre til Rørlegger bedrifter som er villige til å betale for dem. For eksempel ved å ha et kontaktskjema på siden med sporing som sender trafikken videre til dem.

Jo dyrere verdi en potensiell kunde har for bedriften, jo mer kan du ta betalt per lead.

14. E-post markedsføring

Å starte et nyhetsbrev for e-post er kanskje noe av det enkleste du kan gjøre for å komme i gang med å tjene penger på nett.

Hvis du har hatt en e-post adresse en stund, er du mest sannsynlig medlem av en epost-liste eller tre. Enten du husker hvordan du havnet på listen eller ikke, har du på et eller annet punkt følt at du ville fått noe igjen for å bli med på epost-lista.

Et kjent uttrykk blant internett-markedsførere er “the money is in the list”. Og hvis du klarer å lage en epost-liste full av relevante mennesker kan du fort tjene en fin sum penger på epost-markedsføring.

Jo tidligere du starter, jo flere mennesker vil du nå ut til.

Å lage en epost-liste for en nisje er en god måte for å tjene penger på nett. Ved å sende ut relevante nyhetsbrev til målgruppen din vil de sette pris på dem. Og hvis du sender dem noen gode tilbud med relevante produkter eller tjenester, er sannsynligheten høy for at de vil handle av deg.

Enkelte e-post lister tjener flere millioner i måneden. Og det begynte med bare én epost-adresse!

Verktøy som Mailchimp, Convertkit, Drip og Aweber gjør det enklere enn noen gang tidligere å komme i gang med epost-markedsføring.

 

Slik gjør du det:

  1. Finn ut hvilken nisje du ønsker å tilby innhold til og hva nyhetsbrevene skal handle om.
  2. Velg en epost-leverandør (Mailchimp, Convertkit, Drip, Aweber)
  3. Lag en enkel landingsside der du kan konvertere folk til å legge igjen epost-adressen sin
  4. Send trafikk til landingssiden (feks med SEO, Google Ads eller facebook og Instagram annonser)
  5. Send regelmessige eposter til målgruppen din.

 

Målet med epost-listen er selvfølgelig å tjene penger. For å gjøre det, må du først skape tillit hos medlemmene i epost-listen. Senere kan du tilby dem produkter og tjenester innenfor nisjen din. For eksempel kan du selge kurs, dine egne digitale produkter (feks en e-bok, et enkelt dataprogram, app) eller du kan sende dem affiliate-tilbud som egner seg for dem.

 

15. Selg bilder og video som stock-foto

Skjermbilde av Shutterstock hjemmeside

Glad i å ta bilder eller filme video?

Det er haugevis av sider der du kan legge ut bilder og film som stock-foto andre kan laste ned mot å betale deg. En av de mest populære sidene heter Shutterstock. Bedrifter og markedsførere av alle slag trenger bilder og video til nettsider, annonser og hva enn det måtte være.

Stock foto sider har ofte enorme brukerbaser, og hvis noen laster ned bildet/videoen din får du betalt.

Bruk tid på å sette deg inn i hva som er populære stiler på de ulike markedsplassene. Forsøk å finne din egen nisje og laste opp så mye bilder/video innenfor nisjen som du kan. Jo større utvalg du har, jo større er sjansene for å lykkes.

Husk å “søkeoptimalisere” bildetekster etc slik at de er enkle å finne for dem som leter etter de.

 

16. Tjene penger på undersøkelser på nett

Du blir ikke rik av å ta undersøkelser på nett. Men hvis du er ute etter noen kjappe hundrelapper uten hard innsats kan det være verdt å se nærmere på.

Du kan tjene penger på undersøkelser, men det er også vanlig å vinne premier eller gavekort.

Vanligvis må du oppgi en del demografisk informasjon som hvor du er fra, om du er jente eller gutt, hvor gammel du er osv. Undersøkelsene vil ofte også spørre om interessene dine, kjøpsvaner og forhold til ulike merkevarer.

Noen av de mest populære undersøkelse-sidene er:

SendEarnings
Pinecone Research
i-Say
Pro Opinion

 

17. Leie ut rommet / huset / leiligheten på AirBnB

Greit – denne er litt på kanten av hva som faller innenfor temaet tjene penger på nett. Men har du et rom til overs? En bod du kan innrede med seng? Kanskje en hel leilighet, et hus eller en hytte?

Da er utleie via AirBnB en genial måte å tjene ekstra penger på.

Last opp bilder og informasjon på AirBnB sin markedsplass, og de fikser resten. Alt du trenger å gjøre er å legge på rent sengetøy før du får besøk av din nye husgjest. Kanskje får du en ny bestevenn?

 

Konklusjonen: Det er veldig mange måter du kan tjene penger på!

Ja, det finnes latterlig mange måter for å tjene penger på nett. Selvfølgelig er det det! Metodene for å tjene penger på nett som er listet opp her er bare toppen av isfjellet. Hvis du har nok tid og er villig til å legge litt innsats i arbeidet har du gode forutsetninger for å bygge opp en passiv, høy inntekt på nett. Bare vær innstilt på at det vil kreve tid og innsats!

Share
No Comments

Post a Comment